Kun olin nuori, en tiennyt että on olemassa pekonimarmeladia. Sain tiedon kovin myöhään ja nyt keittelen sitä vielä sen ajan kun se on laillista.
Pekonimarmeladi
50 g pekonia
2-3 salottisipulia
1 dl vahvaa kahvia
1 dl vaahterasiirappia
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 laakerinlehti
mustapippuria myllystä
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi, siirrä sen jälkeen talouspaperin päälle niin ylimääräinen rasva imeytyy pois. Hienonna sipulit ja kuullota pekonirasvassa niin että saavat vähän väriä.
Siirrä pekonit ja sipulit pieneen kattilaan. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset paitsi sinappi ja keittele seosta kokoon kunnes se muistuttaa marmeladia. Sekoita joukkoon sinappi ja ota pois liedeltä.
Tarjoa marmeladia lämpimänä esimerkiksi vaalean lihan kanssa tai vaikka hampurilaisen välissä.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti