maanantai 17. elokuuta 2020

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka, tai mikään muukaan mustikka-asia, on ollut pari viime vuotta harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä. Luontoäiti kun on ainakin näillä nurkilla hieman kitsastellut marjan suhteen ja allekirjoittanut on niin niuho, että kynnys metsämustikoiden ostamiseen kaupasta on liian korkea. Riemulla ei siis ollut rajoja kun tänä vuonna mustikkaa on ollut paikoin paremmin kuin hyvin. Pakastin on saanut vihdoinkin täytettä ja päiväkahvipöytä myös.

Mustikkapiirakkareseptejä on maailma väärällään ja jokainen tuntee varmasti niistä ainakin yhden. Minä oikaisin mutkia sen verran, että käytin valmista pohjataikinaa kun kesällä on kiva päästä vähän helpommalla. Tämä piirakka on herkkua sellaisenaankin mutta mikään ei toki estä kattamasta pöytään vaniljakastiketta tai jäätelöä sen seuraksi.





Mustikkapiirakka (vuoan halkaisija 26 cm)

1 pkt valmista makeaa piirakkataikinaa (pakaste)
½ l mustikoita
300 g kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria


Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele se ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä sitä uunissa 200 asteessa n. 5 minuuttia. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit kulhossa. Levitä esikypsennetyn pohjan päälle mustikat ja lusikoi kermaviiliseos päälle. Paista n. 30- 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet väriä.


-memmu-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti