Pannulla paistettu mustajuuri osui silmiin loistavasta Tommy Myllymäen Kasvikset lisukkeena & pääruokana -kirjasta mutta siinä käytettiin Ruotsissa suosittua meesvoita. Sitähän meillä ei ollut joten korvasimme sen tällä nerokkaalla ja trendikkäälläkin poltetulla kermalla.
Poltettu kerma on aivan mahtavaa kastike paistetuille tai paahdetuille juureksille tai vaikka tuoreen leivän kanssa tarjoiltuna. Mustajuuren kanssa huippuhyvää.
Poltettu kerma on aivan mahtavaa kastike paistetuille tai paahdetuille juureksille tai vaikka tuoreen leivän kanssa tarjoiltuna. Mustajuuren kanssa huippuhyvää.
Poltettu kerma näyttää uunista tullessaan palaneelta pannukakulta. |
Paistettu mustajuuri
mustajuurta
mustajuurta
tuoretta tai kuivattua timjamia
suolaa myllystä
Kuori mustajuuret ja huuhtele ne juoksevassa vedessä. Katkaise mustajuuret niin että ne mahtuvat paistinpannulle. Paista mustajuuria ruokaöljyssä keskilämmöllä 8-10 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Mausta suolalla ja timjamilla. Tarjoa poltetun kerman kanssa.
Poltettu kerma
5 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamenua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada 4½ dl kermaa keskikokoiseen uunivuokaan niin että kermaa on vuoassa pari senttiä paksu kerros. Paista kermaa uunin ylätasolla 35-40 minuuttia. Älä peljästy - kerman pinta näyttää aika palaneelta, niin kuuluukin.
Kaavi paistettu kerma kulhoon (mustuneine kuorineen päivineen). Lisää sitruunamehu, suola, pippuri sekä jäljelle jäänyt puoli desiä kermaa ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoa lämpimänä paistetun mustajuuren kanssa.
-arska-
Kiitos vinkistä,hyvä ohje grillasin kylläkin mustajuuret,meni hiven yli grillissä.Pintaan oliiviöljy,voi suola,ripaus sokeria.Kerman paistoin rautapannussa,hiven vettä rosmariiniä,hyvin sopi Mustajuuriin.Hämmästyin että juures ei ole kuituinen ja maku miellyttävän mieto.Tämä juures jää meillä vakio tarjontaan.
VastaaPoistaMukava kuulla. Hieno juures.
VastaaPoista