Kun kotikokkailu on ollut suosiossa viimeisen vuoden ajan, on selvä että myös grillaaminen on kokenut uuden tulemisen. Sanavarastoon on livahtanut samalla tuore termi: hevigrillaaminen. Tämä ei liity heavyyn vaan kaupan hedelmä- ja vihannesosastoon. Vihanneksien ja hedelmien grillaaminen on kasvava trendi ja grillata voi tosiaan melkein mitä vain. Moni raaka-aine saa uuden luonteen kun se laitetaan niin sanotusti tulisille hiilille.
Aiheesta on julkaistu mainio reseptikirja: Grillaa kasviksia (Malin Landqvist & Per Ranung). Sieltä löysimme tämänkin ohjeen jossa grillattu avokado tarjoillaan misokastikkeen kanssa. Suolainen misokastike toimii minusta loistavasti kuuman avokadon kanssa. Taidan syödä avokadoni mieluummin näin kuin kylmänä.
Grilliavokado misokastikkeella
syöntikypsiä avokadoja
1 rkl valkoista misotahnaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl seesamiöljyä
½ dl neutraalin makuista rapsiöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
Laita kastikkeen ainekset kulhoon ja vatkaa aineksia voimakkaasti vispilällä. Voi kestää kotvasen ennen kuin kastikkeen koostumus on mukavan sileää.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti