Nokkosia. |
Litulaukkoja (hieman ylikukkineita). |
Gluteenittomat nokkosletut (4 kpl)
2 dl kikhernejauhoja
3,5 dl vettä
1 l nokkosia
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä tai voita paistamiseen
Sienitäyte
1,5 dl kuivattuja metsäsieniä
0,5 dl kevätsipulin varsia tai ruohosipulia
150g tuorejuustoa (maustamatonta)
kourallinen litulaukan lehtiä silputtuna
persiljaa silputtuna
suolaa
mustapippuria myllystä
(valkosipulijauhetta)
öljyä tai voita paistamiseen
Ryöppää tuoreet nokkoset pikaisesti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ne sitten kylmässä vedessä, puristele liika vesi pois ja silppua lehdet pieniksi. Vatkaa vesi ja kikhernejauhot huolellisesti sekaisin (lisää tarvittaessa veden määrää), lisää nokkossilppu ja mausteet. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Liota kuivattuja sieniä vedessä n. 10 minuuttia ja kaada sitten liika vesi pois. Paista sieniä rasvassa pari minuuttia, lisää sitten kevätsipulin varret, tuorejuusto, suola ja pippuri ja pyöräytä kaikki sekaisin. Ota pannu pois liedeltä ja lisää lopuksi silputut litulaukat ja persiljat.
Paista taikinasta kuumalla pannulla rasvassa ohuita lettuja. Letut ovat paistamisen jälkeen hieman rapeita, joten jos haluat kääriä ne esim. rullalle, peitä ne muutamaksi minuutiksi pyyhkeellä niin ne pehmenevät. Täytä letut sienitäytteellä ja tarjoile.
3,5 dl vettä
1 l nokkosia
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä tai voita paistamiseen
Sienitäyte
1,5 dl kuivattuja metsäsieniä
0,5 dl kevätsipulin varsia tai ruohosipulia
150g tuorejuustoa (maustamatonta)
kourallinen litulaukan lehtiä silputtuna
persiljaa silputtuna
suolaa
mustapippuria myllystä
(valkosipulijauhetta)
öljyä tai voita paistamiseen
Ryöppää tuoreet nokkoset pikaisesti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ne sitten kylmässä vedessä, puristele liika vesi pois ja silppua lehdet pieniksi. Vatkaa vesi ja kikhernejauhot huolellisesti sekaisin (lisää tarvittaessa veden määrää), lisää nokkossilppu ja mausteet. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.
Liota kuivattuja sieniä vedessä n. 10 minuuttia ja kaada sitten liika vesi pois. Paista sieniä rasvassa pari minuuttia, lisää sitten kevätsipulin varret, tuorejuusto, suola ja pippuri ja pyöräytä kaikki sekaisin. Ota pannu pois liedeltä ja lisää lopuksi silputut litulaukat ja persiljat.
Paista taikinasta kuumalla pannulla rasvassa ohuita lettuja. Letut ovat paistamisen jälkeen hieman rapeita, joten jos haluat kääriä ne esim. rullalle, peitä ne muutamaksi minuutiksi pyyhkeellä niin ne pehmenevät. Täytä letut sienitäytteellä ja tarjoile.
-memmu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti