Eipä meillä ole kattavaa vertailupohjaa mutta tähän voisi jäädä koukkuun. Verraten muikea pöhinä tässä makoisan karamellisoituneessa glaseerauskastikkeessa. Voi olla että grillikylkeä on grillattava jatkossakin - ainakin kerran kesässä.
2 kg possun kylkeä
3 l vettä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
6-8 laakerinlehteä
1 rkl suolaa
mustapippureita
Hoisin-glaseerauskastike
1 1/2 dl hoisin-kastiketta
1/2 dl soijaa
1 dl fariinisokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl sambal oelek -kastiketta
1 tl sambal oelek -kastiketta
1 rkl mustapippuria
Kiehauta isossa kattilassa vesi ja lisää pilkotut vihannekset ja mausteet. Keitä lihaa miedolla lämmöllä 1½-2 tuntia. Poista silloin tällöin reikäkauhalla pinnalle kertyvää vaahtoa. Jäähdytä liha liemessään.
Kiehauta isossa kattilassa vesi ja lisää pilkotut vihannekset ja mausteet. Keitä lihaa miedolla lämmöllä 1½-2 tuntia. Poista silloin tällöin reikäkauhalla pinnalle kertyvää vaahtoa. Jäähdytä liha liemessään.
Tee hoisin-glaseerauskastike lihan jäähtyessä. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen. Pudota lämpöä ja keittele hiljalleen kokoon kunnes kastiketta on jäljellä noin kolmannes. Anna jäähtyä.
Kuivaa grillikyljet ja nosta lihat laakeaan astiaan. Sivele grillikyljet kauttaaltaan glaseerauskastikkeella. Jos maltat, lihan voi antaa tässä vaiheessa marinoitua tunnin tai pari. Grillaa lihat melko miedolla tulella kunnes glaseerauskastike karamellisoituu. Grillaa varoen, kastike palaa herkästi. 10-15 minuuttia riittää, lihahan on jo kypsää. Kastiketta voi sivellä pintaan grillauksen aikana lihoja käännellessä ja vielä kertaalleen kun olet ottanut lihat vetäytymään. Anna lihojen vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen kuin paloittelet ne tarjoiltavaksi.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti