Box!
Kieltämättä odotin pelonsekaisin tuntein tätä vääjäämätöntä kohtaamista. Tähän mennessä kontaktilajin ovat hoitaneet ammattilaiset ja minulle on riitänyt lautasliinan asettelu ja lusikan sofistikoitunut käyttö.
Lihojen erottelu noista panssareista? Katselin kunnioituksen vallassa muun muassa tätä opetusvideota ja tein parhaani. Rohkeasti vain - ei niin vaikeaa kuin voisi luulla.
Tämä keitto on tehty S-ryhmän osuuskaupan ohjeen mukaan (alla oleva ohje käytännössä suora lainaus). Maku on kerta kaikkiaan hieno - tässä keitossa maistuu meri.
You talking to me? |
Muotoilun klassikot: vasen- ja oikeakätiset Fiskarsit. |
Kuoret lähdössä uuniin paahtumaan. |
Tässä lihat jotka saatiin talteen... noin 200 grammaa. |
Kasvisten ja kuorien kuullottelua ennen nesteiden lisäämistä. |
Keitto siivilöidään ennen suurustamista. |
Maku on vaivan arvoinen. |
1 keitetty, pakastettu hummeri (noin 400 g)
8 dl kalalientä
3 rkl kasviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
pala juuriselleriä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kuivaa valkoviiniä
½ dl konjakkia
1 dl kuohukermaa
1 laakerinlehti
1 oksa tuoretta timjamia
1 nippu persiljaa
suolaa, valkopippuria, cayennepippuria
2 dl kuivaa valkoviiniä
½ dl konjakkia
1 dl kuohukermaa
1 laakerinlehti
1 oksa tuoretta timjamia
1 nippu persiljaa
suolaa, valkopippuria, cayennepippuria
Käsittele sulatettu hummeri ottamalla talteen kaikki liha, myös saksista. Kuivata kuorenpalat uunissa. Kuumenna isossa kattilassa kalaliemi. Paloittele sipuli, porkkana ja juuriselleri. Kuumenna öljy pannussa ja lisää vihannekset ja hummerinkuoret. Paahda kunnes kuorien väri vaalenee. Kaada kuoret ja vihannekset kalaliemen joukkoon. Lisää mausteet, tomaattipyree, valkoviini ja konjakki. Keitä kannella peitettynä 20 min. Suurusta kermaan sekoitetuilla jauhoilla, keitä aivan hiljaa 3 minuuttia. Tarkista mausteet, siivilöi keitto ja lisää haluamasi määrä hummerin lihaa.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti