torstai 29. huhtikuuta 2021

Bao Bun -sämpylät

Aasialaisten suosima snagariruoka - höyrysämpylä nimeltään bao bun uppoaa hyvin suomalaiseen makuun. Sehän onkin melkein kuin höyrylihis. Vaikka väliin ei laitetakaan nakkeja ja sinappia, on ruokailukokemus tuttu juttu, täytteet pursuaa ja kastikkeet on rinnuksilla.

Leivoimme bao bun -sämpylät itse, helppoa ja hauskaa. Täytteeksi meni katkarapuja teriyakikastikkeessa, kasviksia ja chilimajoneesia. Ihan mahdottoman hyvää syötävää.









Bao bun -sämpylät ( 6 kpl)


2 dl                vettä
1 tl                 kuivahiivaa
1 rkl               sokeria
n. 4 1/2 dl     vehnäjauhoja
2 rkl              maissitärkkelystä
1 tl                ruokasoodaa
1 rkl              rypsiöljyä
ripaus suolaa

Höyryttämiseen kerroskattila

Sekoita kulhossa keskenään reilusti kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi, pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva, sokeri ja öljy. Anna seoksen seistä noin 15 minuuttia. Sekoita keskenään loput jauhot, maissitärkkelys, suola ja ruokasooda. Lisää seos hiiva-vesiseoksen joukkoon. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa hyvin kulhon seinämistä. Jauhoja voi lisätä hieman mikäli taikina tuntuu liian löysältä. Peitä kulho kannella tai liinalla ja anna kohota puolisen tuntia tai kunnes taikina on n. kaksinkertaistunut.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa siitä ilmat pois. Jaa taikina 6 saman kokoiseen palaan. Pyörittele paloista palloja, kauli ne ohuiksi, n. sentin paksuisiksi ympyröiksi tai soikioiksi ja sivele pinta kevyesti öljyllä. Taita soikiot kaksin kerroin pienen leivinpaperipalan päälle ja nosta ne kerroskattilan höyrytyskoriin siten että ovat reilusti irti toisistaan (sämpylät turpoavat jonkin verran) ja sulje kansi. Kuumenna kattilaosan pohjalla pari senttiä vettä ja nosta höyrytyskori päälle. Varmista, että höyryosan pohja ei osu veteen. Kypsennä sämpylöitä höyryssä kannen alla noin 7-9 minuuttia.



-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti