Tässä reseptissä oiotaan mutkia suoriksi korvaamalla sokerit ja amaretto-liköörit erityisellä tiramisusiirapilla jollaista saa hyvin varustetuista myymälöistä. Toinen kätevä kikkakolmonen on sifoni jolla vaahdotetaan kuohkea mascarponevaahto ilman kananmunia.
Sifoni on silläkin tavalla näppärä että mascarponevaahto säilyy sifonissa jääkapissa useita päiviä ja annos syntyy käytännössä hetkessä jos yllätysvieraita ilmaantuu. Ei ole yllätysvieraita näkynyt yli vuoteen mutta olen pitänyt ladattua sifonia jääkaapissa eikä ole päässyt pilaantumaan.
Pappilan hätävaratiramisu (4 annosta)
150 g mascarponejuustoa
100 g kuohukermaa
100 g maitoa
3 rkl tiramisusiirappia
1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
8 kpl savoiardi-keksejä
kaakaojauhetta tai raastettua suklaata
Keitä vahvaa kahvia ja anna sen jäähtyä kylmäksi. Makeuta sokerilla jos sä tahdot niin.
Sekoita mascarpone, kuohukerma, maito sekä tiramisusiirappi kulhossa tasaiseksi seokseksi. Siivilöi seos gourmet- tai kermasifoniin, reseptin ainesmäärä on sopiva 0,5 litran sifonilla. Täytä sifoni kaasulla, ravistele voimakkaasti ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.
Rakenna tiramisuannos tarjoiluastiaan kerroksittain: Vuoron perään vahvalla kahvilla kostutettuja keksinpaloja sekä mascarponevaahtoa. Kahdesta keksistä saa rakennettua jo mukavan annoksen. Kostuta keksinpaloja kahvilla vain sen verran että ne maustuvat, tässä versiossa keksien on tarkoitus jäädä rapeiksi. Koristele kaakaojauheella tai raastetulla suklaalla.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti