Teimme sen tällä kertaa näin: Sokerisuolattua lohta, 1-2-3-kastikkeessa pikkelöityä kurkkua, porkkanaa ja retiisiä sekä piimäkastiketta ja tilliöljyä. Annokselle tyypilliseen tapaan kala ja kasvikset asetellaan lautaselle kehämäisesti ympyrän muotoon ja kastike kaadetaan ympyrän keskelle. Ruokaympyrä sanan varsinaisessa merkityksessä siis. Hyvää - käykää silti Kaskiksessa syömässä sitä sellaisena kuin sen oikeat kokit tekevät.
Klassikkoannoksissa on usein yksinkertaiset pääraaka-aineet.
Ympyrä valmis.
Annoksen kruunaa sen tärkein komponentti, kastike.
Kalaympyrä ravintola Kaskista mukaillen (6 annosta)
Sokerisuolattu lohi
300 g lohifileetä
60 g suolaa
60 g sokeria
1-2-3-liemi
1 osa väkiviinaetikkaa
2 osa sokeria
3 osa vettä
Piimäkastike
1 dl piimää
½ dl kermaa
½ rkl sitruunaöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
Tilliöljy
½ nippua tuoretta tilliä
1-2 dl rypsi- tai rapsiöljyä
Valmistelut:
Kuumenna 1-2-3-liemen ainekset kattilassa niin että kaikki sokeri sulaa. Anna liemen jäähtyä. Kuutio tai leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi ja anna niiden maustua 1-2-3 -liemessä puolesta tunnista tuntiin.
Fileoi kala ja poista ruodot. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja levitä seos kalan pinnalle. Siirrä jääkaappiin ja anna tekeytyä 30-45 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
Sekoita piimäkastikkeen ainekset keskenään.
Pilko puolikas nippu tilliä ja aja se öljyn kanssa sauvasekoittimella niin tasaiseksi kuin mahdollista.
Ruokaesteetikkona voit vielä siivilöidä tilliöljyn niin piimäkastikkeesta tulee erityisen kaunis.
Annos:
Nautitaan hetimiten, juomasuositus
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti