Mutta kalapuikkojenkin suhteen pätee sama vanha laulu - nekin ovat parempia kun tekee itse. Tuplaleivitimme turskafileen, kypsensimme kiertoilmakypsentimessä ja sen kaveriksi friteerasimme kapriksia. Itse tehdyt maustetut majoneesit on hyviä kyytipoikia totta kai.
Leivitetyt turskapuikot ja friteeratut kaprikset (kahdelle + santsikierros)
1-2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl panko- tai korppujauhoja
½ tl suolaa myllystä
½ tl valkopippuria
hieman rypsiöljyä paistamiseen
½ tl valkopippuria
hieman rypsiöljyä paistamiseen
Poista turskafileestä mahdolliset ruodot. Halkaise filee pituussuunnassa kahteen osaan ja leikkaa suikaleet sopivan pituisiksi paloiksi. Kuivaa palat paperilla ja mausta valkopippurilla ja suolalla.
Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko- tai korppujauhoissa.
Kypsennä palat kiertoilmakypsentimessä 180-190 asteen lämpötilassa noin 4 minuuttia, käännä palat ja kypsennä vielä noin 4 minuuttia. Kiertoilmakypsentimessä riittää kevyt suihkaus sprayöljyä.
Vaihtoehtoisesti paista palat pannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi, 2-3 minuuttia molemmin puolin. Valuta talouspaperin päällä.
Tarjoile friteerattujen kapristen ja majoneesien kanssa, ranskalaisilla tai ilman.
Friteeratut kaprikset
½ dl kapriksia
1 dl rypsiöljyä
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti