Pieni savun maku ja ruskistettu pinta sopii lähes kasvikseen kuin kasvikseen. Niitä voi kypsentää hitaasti loimuttamalla tai heittää suoraan hiillokseen. Mutta se on syytä huomioida että moni kasvis ja varsinkin juures kannattaa esikypsentää keittämällä ennen grillaamista ettei lopputulos ole sisältä raaka ja pinnalta palanut. Tällä kertaa pienet sipulit ja kesäkurpitsat meni grilliin raakana ja kukkakaalia ja porkkanoita esikypsennettiin keittämällä muutamia minuutteja niin että grillissä lähinnä viimeisteltiin kypsyys, väri ja aromit.
Ja kuten useimmat grillilihatkin, myös kasvikset ja juurekset kannattaa marinoida.
Grillikasvikset
Kukkakaalia
kesäkurpitsaa
kevätsipuleita
porkkanoita
Kasvismarinadi
1 dl öljyä
3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 tl Herbs de Provence - yrttimaustetta
Grillikasvikset
Kukkakaalia
kesäkurpitsaa
kevätsipuleita
porkkanoita
Kasvismarinadi
1 dl öljyä
3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
3 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 tl Herbs de Provence - yrttimaustetta
tuoretta timjamia silputtuna
tuoretta persiljaa silputtuna
Leikkaa kukkakaalista "pihvit" halkaisemalla kukkakaali ensin keskeltä kahtia ja sitten varren reunasta parin sentin siivut jolloin varsi pitää kaalin rakenteen koossa. Kiehauta kukkakaalipihvejä ja porkkanoita n. 2-3 minuuttia.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sivele kasvispalat marinadissa ja anna marinoitua tunti-pari. Säästä osa marinadista grillausvaiheeseen.
Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa kasviksia aloittaen eniten aikaa vaativista aineksista, tässä tapauksessa sipuleista ja kesäkurpitsasta. Kukkakaali hajoaa helposti joten ainakin se kannattaa grillata parilalla. Sivele paistopintoja välillä marinadilla kunnes kaikki ainekset on sopivan kypsiä ja paistopinta kauneimmillaan.
Tarjoile vaikka sellaisenaan maustevoin kanssa.
-arska-
Leikkaa kukkakaalista "pihvit" halkaisemalla kukkakaali ensin keskeltä kahtia ja sitten varren reunasta parin sentin siivut jolloin varsi pitää kaalin rakenteen koossa. Kiehauta kukkakaalipihvejä ja porkkanoita n. 2-3 minuuttia.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sivele kasvispalat marinadissa ja anna marinoitua tunti-pari. Säästä osa marinadista grillausvaiheeseen.
Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa kasviksia aloittaen eniten aikaa vaativista aineksista, tässä tapauksessa sipuleista ja kesäkurpitsasta. Kukkakaali hajoaa helposti joten ainakin se kannattaa grillata parilalla. Sivele paistopintoja välillä marinadilla kunnes kaikki ainekset on sopivan kypsiä ja paistopinta kauneimmillaan.
Tarjoile vaikka sellaisenaan maustevoin kanssa.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti