Aiheena blinit joita ei ole ennen itse tehty mutta suurella ruokahalulla syöty aina kun mahdollista. Taikina tehtiin leipäjuuresta ja tattarijauhoista, paistettiin valurautapannussa ja kirkastetussa voissa. Tällaiset vähän paksummat, pannukakkumaiset blinit on hyviä (venäläiset saattaisivat ehkä kutsua näitä oladeiksi). Blinit nautittiin smetanan, muikunmädin, punasipulin ja marinoitujen sienten kanssa. Syvä kumarrus venäläinen keittiön suuntaan.
Kalinka, kalinka, kalinka moya!
V sadu yagoda malinka, malinka moya!
Kalinka, kalinka, kalinka moya!
V sadu yagoda malinka, malinka moya!
Kalinka, kalinka, kalinka moya!
V sadu yagoda malinka, malinka moya!
Blinit hapanjuurella
n. 70 g aktiivista hapanjuurta
200 g maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
2 dl tattarijauhoja (osan voi korvata vehnäjauhoilla)
1 tl sokeria
1 dl maitoa lämmitettynä
1 tl suolaa
1 rkl sulatettua voita
1 muna (keltuainen ja valkuainen eroteltuna)
Kirkastettua voita paistamiseen, ohje löytyy täältä.
Lisukkeeksi
smetanaa
mätiä
punasipulisilppua
marinoituja sieniä tai sienisalaattia
suolakurkkua
tilliä
ym.
Sekoita kulhossa hapanjuuri, jogurtti jauhot ja sokeri. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 4 tuntia tai yön yli.
Sekoita kohonneeseen taikinaan lämmitetty maito, suola, sulatettu voi ja kananmunan keltuainen. Mikäli taikina on liian jäykkää, lisää siihen vielä tilkka maitoa. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää se varovasti nostellen taikinaan.
Paista blinit kirkastetussa voissa blinipannulla. Jos haluat pienempiä blinejä, voitele pyöreä (piparkakku)muotti, aseta se valurautapannulle ja paista blinit siinä. Varo polttamasta, paksujen blinien paistaminen vaatii verraten paljon aikaa ja miedomman lämpötilan.
Tarjoile blinit heti tuoreeltaan haluamiesi lisukkeiden kanssa.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti