keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kirkastettu voi

Tavallinen voi ei oikein tahdo kestää korkeita lämpötiloja palamatta, joten se ei sovellu kovin hyvin esim. lihan paistamiseen. Ongelma ratkeaa kun voi kirkastetaan eli poistetaan voista palamisherkät ainesosat kuten maidon proteiini. Jäljelle jäävä voiöljy eli ghee on mitä mainiointa paistorasvaa ja sen säilyvyyskin on parempi kuin voin.


Kirkastettu voi

500 g suolatonta voita

Paloittele voi kasariin ja lämmitä sitä miedolla lämmöllä ja sekoittamatta niin kauan, kunnes se on sulanut täysin. Ota kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä 15- 30 minuuttia jolloin hera painuu pohjalle. Kuori pinnalle noussut vaahto pois lusikalla ja kaada kirkastettu voi varovasti astiaan siten, ettei heraa sekoitu joukkoon. Valmis.


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti