noin 400 g karitsan karetta
Marinadi
½ dl oliiviöljyä
1 tl balsamicoa
½ dl silputtua persiljaa
½ dl silputtua timjamia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
Marinoi
kare jo päivää ennen tarjoilua. Hienonna ja sekoita marinadin ainekset. Laita
kare kokonaisena esim. pakastepussiin. Kaada marinadi pussiin ja kääntele niin
että seos levittyy tasaisesti lihan pinnalle. Siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi.
Ota
liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Enimmät öljyt voi pyyhkiä
pois lihan pinnasta. Ruskista kareen pinta kuumalla pannulla, noin 3 minuuttia
molemmin puolin. Työnnä paistomittari lihan keskikohtaan, kietaise liha folioon
ja siirrä 175 asteiseen uuniin. Kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes
paistomittarissa on 58 astetta. Nosta uunista ja anna vetäytyä folion sisällä
noin 5 minuuttia ennen kuin leikkaat lihan "kyljyksiksi".
Tarjoile esim. kasvispaistoksen kanssa.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti