maanantai 17. huhtikuuta 2017

Karitsan kare

Karitsan kare on klassinen pääsiäisruoka. Kare marinoituu timjamissa ja lisukkeena paistettuja kasviksia jogurttikastikkeella. Tätä lihaa on vaikea pilata muutoin kuin ylikypsentämällä.


Karitsan kare (kahdelle)

noin 400 g  karitsan karetta



Marinadi 

½ dl   oliiviöljyä
1 tl     balsamicoa
½ dl   silputtua persiljaa
½ dl   silputtua timjamia
2   valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria



Marinoi kare jo päivää ennen tarjoilua. Hienonna ja sekoita marinadin ainekset. Laita kare kokonaisena esim. pakastepussiin. Kaada marinadi pussiin ja kääntele niin että seos levittyy tasaisesti lihan pinnalle. Siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Enimmät öljyt voi pyyhkiä pois lihan pinnasta. Ruskista kareen pinta kuumalla pannulla, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Työnnä paistomittari lihan keskikohtaan, kietaise liha folioon ja siirrä 175 asteiseen uuniin. Kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes paistomittarissa on 58 astetta. Nosta uunista ja anna vetäytyä folion sisällä noin 5 minuuttia ennen kuin leikkaat lihan "kyljyksiksi".


Tarjoile esim. kasvispaistoksen kanssa.



-arska-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti