sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Gluteenittomat nokkosletut sienitäytteellä

Villivihanneskausi on jo täydessä vauhdissa ja tällä kertaa luontoretkeltä matkaan tarttui nokkosta ja lempivillivihannestani, valkosipulilta maistuvaa litulaukkaa. Nokkoset päätyivät suolaisen lettutaikinan ainesosaksi ja litulaukat viimesyksyisten, kuivattujen sienten kera lettujen täytteeksi. Olen jo jonkin aikaa yrittänyt vältellä viljoja ruoanlaitossa, joten näiden lättyjen taikina syntyi kikherne- eli gramjauhoista. Ihan loistava tuote! Vesi ja jauhot sekaisin ja taikina pysyy paistettaessa kasassa, mitään sidosaineita (kananmunaa) ei tarvita.



Nokkosia.
Litulaukkoja (hieman ylikukkineita).

Gluteenittomat nokkosletut (4 kpl)


2 dl      kikhernejauhoja
3,5 dl   vettä
1 l        nokkosia
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä tai voita paistamiseen

Sienitäyte

1,5 dl     kuivattuja metsäsieniä
0,5 dl     kevätsipulin varsia tai ruohosipulia
150g      tuorejuustoa (maustamatonta)
kourallinen litulaukan lehtiä silputtuna
persiljaa silputtuna
suolaa
mustapippuria myllystä
(valkosipulijauhetta)
öljyä tai voita paistamiseen


Ryöppää tuoreet nokkoset pikaisesti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ne sitten kylmässä vedessä, puristele liika vesi pois ja silppua lehdet pieniksi. Vatkaa vesi ja kikhernejauhot huolellisesti sekaisin (lisää tarvittaessa veden määrää), lisää nokkossilppu ja mausteet. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Liota kuivattuja sieniä vedessä n. 10 minuuttia ja kaada sitten liika vesi pois. Paista sieniä rasvassa pari minuuttia, lisää sitten kevätsipulin varret, tuorejuusto, suola ja pippuri ja pyöräytä kaikki sekaisin. Ota pannu pois liedeltä ja lisää lopuksi silputut litulaukat ja persiljat.

Paista taikinasta kuumalla pannulla rasvassa ohuita lettuja. Letut ovat paistamisen jälkeen hieman rapeita, joten jos haluat kääriä ne esim. rullalle, peitä ne muutamaksi minuutiksi pyyhkeellä niin ne pehmenevät. Täytä letut sienitäytteellä ja tarjoile.


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti