tiistai 30. toukokuuta 2017

Pilvimuna

Sosiaalinen media on ruokareseptienkin suhteen niin nopealiikkeinen että hitaampaa hirvittää. Juuri kun tajuat että porkkala on menneen talven lumia, huomaat että hypen kohteena olikin ollut jo porkkanapekoni.

Toukokuussa 2017 ainoa oikea tapa tarjoilla kananmuna aamiaisella on vatkata siitä pilvimuna. Hellaan Koskin -työryhmä koki velvollisuudekseen testata tämä kieltämättä hauska esillepano ennen kuin sekin on vanhanaikainen.

Pilvimuna (neljä annosta)

4         kananmunaa
1 rkl   parmesanjuustoraastetta
0,5 tl  suolaa
mustapippuria


Erottele keltuaiset valkuaisista. Pidä huolta että keltuaiset säilyvät ehjinä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon varovasti juustoraaste, suola ja pippuri. Asettele valkuaisvaahto neljään pilvimäiseen kekoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paina lusikalla pieni kolo pilvien keskelle keltuaista varten. Laita valkuaiset 200 asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi.

Nosta valkuaiset uunista ja lisää keltuaiset varovasti pilvien keskelle. Jatka kypsentämistä uunissa vielä noin 3 minuuttia. Keltuaiset jää silloin mukavan löysiksi.

Valkuaisten joukkoon voi sekoitella mausteeksi kaikenlaista, nyt lisäsimme maltillisesti pilvien pinnalle vain pekonia ja vuohenputkea.



-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti