torstai 29. kesäkuuta 2017

Grillikylki hoisin-glaseerauksella

Kesä ja mahdollisuus avotulen käyttöön voi houkutella heittäytymään ruokavalion suhteen vallan barbaariksi. Nyt kävi näin. Kun emme kokeneita grillaajia ole, on tämä peräti ensimmäinen kerta kun tätä kehuttua grillilihaa valmistamme. Resepti on muokattu yhdistelmä useammasta lähteestä, olennainen komponentti eli hoisin-glaseerauskastike on lainattu lähes suoraan osoitteesta Kaikki äitini reseptit. Esikypsennyksen suhteen päädyimme keittämään lihoja kasvisten ja mausteiden kanssa parisen tuntia.

Eipä meillä ole kattavaa vertailupohjaa mutta tähän voisi jäädä koukkuun. Verraten muikea pöhinä tässä makoisan karamellisoituneessa glaseerauskastikkeessa. Voi olla että grillikylkeä on grillattava jatkossakin - ainakin kerran kesässä.





Grillikylki (2 kiloa)

2 kg    possun kylkeä
3 l       vettä
2         porkkanaa
2         sipulia
4         valkosipulin kynttä
6-8      laakerinlehteä
1 rkl    suolaa
mustapippureita


Hoisin-glaseerauskastike

1 1/2 dl    hoisin-kastiketta
1/2 dl       soijaa
1 dl          fariinisokeria
1/2 dl       punaviinietikkaa
2              valkosipulin kynttä
1 tl           sambal oelek -kastiketta
1 rkl         mustapippuria


Kiehauta isossa kattilassa vesi ja lisää pilkotut vihannekset ja mausteet. Keitä lihaa miedolla lämmöllä 1½-2 tuntia. Poista silloin tällöin reikäkauhalla pinnalle kertyvää vaahtoa. Jäähdytä liha liemessään. 

Tee hoisin-glaseerauskastike lihan jäähtyessä. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen. Pudota lämpöä ja keittele hiljalleen kokoon kunnes kastiketta on jäljellä noin kolmannes. Anna jäähtyä. 

Kuivaa grillikyljet ja nosta lihat laakeaan astiaan. Sivele grillikyljet kauttaaltaan glaseerauskastikkeella. Jos maltat, lihan voi antaa tässä vaiheessa marinoitua tunnin tai pari. Grillaa lihat melko miedolla tulella kunnes glaseerauskastike karamellisoituu. Grillaa varoen, kastike palaa herkästi. 10-15 minuuttia riittää, lihahan on jo kypsää. Kastiketta voi sivellä pintaan grillauksen aikana lihoja käännellessä ja vielä kertaalleen kun olet ottanut lihat vetäytymään. Anna lihojen vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen kuin paloittelet ne tarjoiltavaksi.


-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti