torstai 15. syyskuuta 2016

Kuusenkerkkäsnapsi

Kuusen nuoria versoja eli kuusenkerkkiä voi käyttää hyödyksi monin tavoin. Säilöminen talven varalle onnistuu esimerkiksi pakastamalla. Tai sitten säilömällä kerkät viinaan.

Toukokuussa purkitimme nämä ja nyt meillä on valmiina kuusenkerkkäsnapsi josta huokuu jylhien ikimetsien humina ja tervaskantojen kitkeränsuloinen pihka.





Kuusenkerkkäsnapsi (noin ½ litraa)

noin 2 litraa nuoria kuusenkerkkiä
noin 5 dl kirkasta viinaa

Laita kuusenkerkät kannelliseen lasipurkkiin ja kaada viina joukkoon. Jätä juoma kypsymään noin kolmeksi kuukaudeksi mutta kääntele ja ravistele purkkia silloin tällöin. Siivilöi ja pullota.

P.S. Moni tätä kokeillut neuvoo käyttämään max. 32 prosenttista viinaa jotta snapsista ei tule kitkerää. Me käytimme 40 prosenttista. Ja saimmekin melko kitkerää kuusenkerkkäsnapsia. Toisaalta voihan tällä maustaa tavallista viinaa - ikään kuin lantrinkina.


-memmu-



Aaro Hellaakoski: Kuutamo metsässä

Alla unisen oksiston
valoa kummallista on,

metsän sisällä taikatie
ei mistään tule, ei mihinkään vie.

Varjoni karkasi. Vailla oon
ruumista. Liuonnut kuutamoon.

Askel jää ilmaan irralleen.
Käteni koskee tyhjyyteen.



-arska-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti