Tänä vuonna kasvatimme uutta lajiketta, viinimarjatomaatteja. Tomaatit ovat nimensä mukaisesti pieniä, viinimarjan kokoisia ja niitä tuli valtavasti. Hyviäkin ovat, oikein makeita. Pienet tomaatit sopii hyvin aurinkokuivattavaksi. Koska syysaurinko ei kuivata edes lehtikasoja, käytämme taas kikkakolmosta eli air fryeriä eli kiertoilmakypsennintä. Näin saadaan pieniä makupommeja.
-arska-
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sokeria
Näitä voi maustaa oreganolla, basilikalla, timjamilla, laakerinlehdillä, kapriksilla, miten vaan, mutta pelkkä suola ja pippuri antaa tomaatin maistua.
Lohko tomaatit (riittää että näin pienet puolittaa) ja sekoita joukkoon hieman öljyä ja mausteet. Kuivata 125 asteisessa kiertoilmakypsentimessä. Näin pienet tomaatit ottivat aikaa puoli tuntia, suuremmat vaatii enemmän. Säilö oliiviöljyyn ja säilytä jääkaapissa. En tiedä kuinka kauan nämä säilyy, jää nähtäväksi.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti