Sinappinen kesäkurpitsapikkelssi
3 isoa sipulia
2-3 punaista paprikaa
2 valkosipulin kynttä
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl sokeria
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl sokeria
3 tl sinappijauhetta
2 rkl sinapinsiemeniä
2-3 rkl maissitärkkelystä
2-3 rkl maissitärkkelystä
Kuutioi kesäkurpitsat, sipulit ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Murskaa tai raasta valkosipulin kynnet.
Mittaa kattilaan vesi, väkiviinaetikka, suola ja sokeri ja kiehauta. Lisää kasvikset ja sinapinsiemenet ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys ja sinappijauhe pieneen määrään vettä ja kaada seos kattilaan. Keitä vielä miedolla lämmöllä toiset 10 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos on suurustunut.
Tölkitä pikkelsi kuumana kuumiin lasitölkkeihin. Keitä myös kannet ja sulje tölkit välittömästi. Säilytä viileässä.
-memmu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti