Isoäidin salaatti tuo mieleen mummolan kesät. Vain isoäidit voivat keksiä sekoittaa salaatin kermavaahtoon. Sillä konstilla nirsoimmankin lapsen tai lapsenlapsen saa syömään salaattia. Ravitsevaa ja terveellistä.
Aikuisiällä tätä ei ole tullut juuri nautittua mutta yhdistelmä on lyömätön. Salaattia, sinapilla ja etikalla maustettua kermavaahtoa, kananmunaa. Miksei voisi lisätä krutonkejakin niin vielä ruokaisampaa.
Isoäidin salaatti
1-2 ruukkua lehtisalaattia
kanan- tai viiriäisenmunia
Kastike:
2 dl kuohukermaa
2 rkl etikkaa
2 rkl sinappia
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Lisäksi:
esim. leipäkrutonkeja, ruohosipulisilppua, syötäviä kukkia
Keitä kanan- tai viiriäisenmunat koviksi, jäähdytä ja kuori ne. Valmista kastike. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mausteet ja sekoita. Revi salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Puolita tai hienonna munat ja asettele ne salaatin päälle. Lisää myös kastike nokareina salaattiin. Kastikkeen voi myös tarjoilla erillisestä kulhosta. Koristele halutessasi salaatti esimerkiksi syötävillä kukilla ja leipäkrutongeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti