torstai 2. kesäkuuta 2016

Vuohenputkijuustokeitto

Vuohenputken paras keruuaika alkaa olla jo ohi mutta onneksi pakastimeen on kertynyt aika tavalla kyseistä herkkua. Olen lisäillyt sitä silputtuna melkein jokaiseen viime aikoina tekemääni ruokaan, aamiaismunakkaisiin, pastakastikkeisiin, leivän päälle. Niissä se on kuitenkin vain lisuke niin että tein keiton, jossa vuohenputki on pääraaka-aine. Nokkosta on tällä hetkellä kaikki paikat väärällään joten sitäkin sujahti sekaan ja vielä vuohenputken kaveria, vuohenjuustoa antamaan kermaista koostumusta.


Vuohenputkijuustokeitto (2 annosta)

3 dl    silputtua vuohenputkea
1 dl    silputtua nokkosta
5 dl    kasvislientä
1 dl    maitoa
1 rkl  vehnäjauhoa
50 g   vuohenjuustoa
pippuria
(pieni ripaus muskottipähkinää)


Kuumenna kattilassa tilkka öljyä tai voita ja paista pikaisesti vuohenputket ja nokkoset pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita vehnäjauhot kylmään maitoon ja lisää seos keittoon. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes keitto sakenee ja lisää lopuksi vuohenjuusto ja mausteet. Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella (omasta mielestäni tästä tuli liian sileää, ensi kerralla jätän enemmän sattumia).


-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti