maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kantarellivoikut

Yksi kesän odotetuimpia hetkiä on käsillä: sienten satokausi on alkamassa ja ensimmäiset kantarellit - nuo metsiemme pikku pikku kullannuput - paikallistettu ja kerätty talteen. Saalis oli pienehkö mutta sitäkin viheliäinen sienestäjäkollega oli yrittänyt kätkeä vanhalla, liki säälittävällä "taitanpa näitä mustikanvarpuja tähän näköesteeksi" -kikalla.

Kantarellit saavat itseoikeutetusti aloittaa ruokapostauksemme. Reseptillä ei ole sen suurempaa väliä kun raaka-aine on tämä, aina toimii vuosikymmenistä toiseen, tuunattuna tai tuunaamatta. Kantarellit ja sipulit voin kanssa pannulle, suolaa ja valkopippuria perään. Patongit samoin kullanrapeiksi ja siinä se. Koristeeksi itsekasvatettuja samettikukkasia, jos sinulla ei niitä ole, ei se mitään.










1 x bruschetta kahdelle 

kaksi reilun paksuista patongin viipaletta (kaikki leipä käy)
kantarelleja (koko saalis)
kevätsipulia/ruohosipulia
valkosipulia
voita
suolaa
valkopippuria


-arska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti