tiistai 21. heinäkuuta 2015

Munakoisorullat

Käväistiin viikonloppuna Tallinnassa ja ystävän kehotuksesta yhdeksi ruokailupaikaksi valikoitui Lautarii -niminen, moldovalaista ruokaa tarjoileva ravintola. Alkupaloina oli tarjolla munakoisorullia Gagauzian tapaan saksan-
pähkinöiden, aurinkokuivattujen tomaattien ja tomaattikastikkeen kera. Sehän oli niin mainiota että kotona oli kokeiltava jotain samankaltaista.

Kotoa ei löytynyt sen enempää kuivattuja tomaatteja kuin pähkinöitäkään mutta välimerelliseen tapaan tehtyyn settiin löytyi kaikenlaista. Nämä rullat on täytetty paahdetuilla paprikoilla, mozzarellalla ja basilikalla. Kastikkeena Memmun oman reseptin mukaan tehty tomaattikastike.







Munakoisorullat (isohko vuoka)


1 iso munakoiso

noin 100g paahdettuja paprikoita (itse tehtyjä, etikkaliemeen säilötyt on karseita)
1 pallo mozzarellaa
3 dl Memmun tomaattikastiketta
basilikanlehtiä
oliiviöljyä pinnalle (puolet siitä, mitä moldovalaiskokki laittaisi)


Viipaloi munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja paista viipaleita pikaisesti pannulla, että ne pehmenevät. Laita jokaiselle siivulle paahdettu paprikasoiro, siivu mozzarellaa ja basilikanlehti. Kierrä siivut rulliksi, asettele vuokaan ja lusikoi päälle tomaattikastike. Pinnalle vielä oliiviöljyä ja basilikaa, sitten uuniin. 200 astetta tai vähän yli ja paista kypsäksi (puolisen tuntia riittänee).



-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti