Jauhelihatäytteiset mykyt eli dumplingit Jing Liun tapaan (n. 10-12 hengelle)
Taikina
7,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kädenlämpöistä vettä
Täyte
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku persiljaa
3-4 valkosipulin kynttä
2-3 cm pala inkivääriä
1 1/2 dl kylmää vettä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 rkl suolaa
1/2 rkl valkopippuria
1 rkl seesamiöljyä
1 kananmuna
ripaus sokeria
(persiljaa)
Paistamiseen
öljyä
kylmää vettä
Mittaa jauhot kulhoon ja lisää vettä pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Alusta taikina lopuksi käsin kunnes se on pehmeää. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä sivuun täytteen valmistamisen ajaksi.
Pilko ruohosipuli ja hienonna/raasta valkosipuli ja inkivääri. Lisää ainekset kylmään veteen ja anna seistä.
Lisää jauhelihan joukkoon loput ainekset sokeria lukuun ottamatta. Sekoita taikinaksi. Lisää seokseen ruohosipuli-valkosipuli-inkiväärivettä hitaasti. Lisää lopuksi ripaus sokeria.
Ota taikinaa pieni osa kerrallaan ja leivo siitä n. 3-4 cm paksu tanko. Leikkaa tangosta n. 1cm mittaisia paloja ja pyöritä palat palloiksi. Painele palloja hieman ja kaulitse pyöreiksi, n.8 cm halkaisijaltaan oleviksi kiekoiksi.
Laita n. 1 tl täytettä keskelle taikinakiekkoa, taita kiekko puolikuuksi ja painele reunat sormilla tiiviisti yhteen.
Kuumenna pannulla n. 1 rkl öljyä, laita mykyt pannulle ja paista n. 1/2 - 1 minuuttia. Lisää pannulle n. 2,5 dl kylmää vettä ja peitä kannella. Paista mykyjä kunnes vesi on haihtunut.
Tarjoile vaikka satay-kastikkeen kanssa. Jos mykyjä jää yli (no ei kyllä jää, kaikki tulee ahmittua kerralla) ne sopivat hyvin pakastettaviksi ja nopeaksi arkiruoaksi.
Kaupallinen yhteistyö Atria Suomi.
-memmu-
Te tartuitte heti toimeen! Kyllä ovat munkin to do- listalla!
VastaaPoistaJuu, olivat niin hyviä, että piti heti tehdä uudestaan. :)
VastaaPoista