tiistai 27. marraskuuta 2018

Västerbotten-perunaleivos

Peruna, tuo maailman neljänneksi tärkein ravintokasvi, taipuu moneksi. Kelpaa hyvin lisukkeeksi vaikka sen sekoittaisi voin, juuston ja kerman joukkoon ja näpräisi siitä tällaisen perunaleivoksen.

Miksi peruna itki junassa? – Se istui sipulin vieressä.



Västerbotten-perunaleivos 

600 g    kuorittuja kiinteitä perunoita
2 rkl     voita
2 dl      västerbotten-juustoa tai muuta kermajuustoa
1 dl      kermaa
suolaa
pippuria


Kuori perunat ja paloittele siivuiksi tai pieniksi kuutioiksi. Keitä perunat suolavedessä lähes pehmeiksi, kaada keitinvesi pois ja anna jäähtyä hetken ilman kantta jotta kosteus haihtuu. Lisää voi, kerma sekä raastettu juusto. Sekoita ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. 

Levitä seos matalalle uunivuoalle ja kypsennä 160 asteisessa uunissa vielä vartin verran. 
Piparimuotilla saa leikattua mukavia perunakiekkoja ja sopii monen ruoan lisukkeeksi.  


-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti