lauantai 6. heinäkuuta 2019

Lipstikkasuola

Suolaa suolaa enemmän suolaa. Kun suolan joukkoon jauhaa lipstikkaa, saadaan maukkaampaa suolaa.

Kavereilla on kymmeniä vuosia vanha valtava lipstikkapuska josta saimme ainekset isoon purkilliseen yrttisuolaa. Tällä mahtavan makuisella suolalla maustaa niin perinteisen lihakeiton kuin melkein minkä tahansa. Erityisen hyvää grillattujen kasvisten ja paahdettujen perunoiden pinnalle ripoteltuna.

Jauhoimme seoksen tällä kertaa morttelilla hyvin hienoksi. Kauniin väristä. 
Ainesten likimääräinen suhdeluku on kaksi osaa lipstikkaa ja yksi osa suolaa.
Tuore lipstikka lähdössä kuivuriin.

Lipstikkasuola


2    osaa   kuivattua lipstikkaa
1    osaa   karkeaa merisuolaa

Jauha ainekset hienoksi morttelissa tai blenderissä.



-memmu-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti