torstai 20. kesäkuuta 2019

Lautaslohi ja avokadokreemi

"Jos juhannuskokon hiilloksille heittää juhannusaattona kalastetun lahnan, voi kalan kylkiruotojen huomata osoittavan tulevaa puolisoa."

Aivan.

Ja jos 180 asteiseksi kuumennetulle lautaselle heittää juhannuksena ohueksi viipaloitua lohta, voi tyhjästä lautasesta tunnistaa tulevan puolisonsa.

Tämä ohje löytyi varsin ylellisestä kirjasta Arjen luxusta - Lisää luksusta. Sinappimarinoitu lohi kypsennetään tosiaan nopeasti kuumalla lautasella ja viimeistellään avokadokreemillä. Siihen kylkeen uusia perunoita ja mummonkurkkuja. Maistuu muillekin kuin taikauskoisille.






Sinappimarinoitu lautaslohi ja avokadokreemi


Ohje on tosiaan kirjasta Arjen luxusta - Lisää luksusta ( ISBN: 978-952-321-542-9 ) ja kuuluu kutakuinkin näin.


Marinadi

1 rkl    jyväsinappia (esim. Dijon)
1 rkl    Dijon-sinappia
1 rkl    sokeria
0,5 tl   suolaa
1 dl     tuoretta tilliä hakkeena
2 rkl    valkoviinietikkaa
¼ tl     mustapippuria
1,5 dl  rypsiöljyä

400 g  lohta 3-5 mm:n siivuina

Yhdistä marinadin kaikki muut raaka-aineet paitsi öljy ja sekoita. Lisää öljy joukkoon koko ajan sekoittaen ja emulgoi kastike. Viipaloi lohi ohuiksi siivuiksi sivele molemmin puolin marinadilla.

Laita neljä posliinilautasta uuniin 180 asteeseen ja anna lautasten kuumentua 20 minuuttia. Ota lautaset uunista ja aseta 3-5 lohisiivua per lautanen. Lohet alkavat kypsyä kuuman lautasen päällä. Laita lohisiivujen päälle mummonkurkkua ja avokadokreemiä.


Avokadokreemi

2    avokadoa
1    chili
1    valkosipulinkynsi
1    sitruunanmehu
suolaa
sokeria
mustapippuria

Puolita avokadot, irrota siemen ja kaavi hedelmäliha talteen. Pilko chili ja valkosipuli pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja tarjoile.



-arska-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti