keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Laskiaisskonssit

Laskiainen oli ja meni mutta pullaa saa kai syödä sen jälkeenkin. Ja varsinkin kun laskiaisena ei ehtinyt. Tosin pullataikinan tekoon ei nyt liiennyt kaiken kiireen keskellä aikaa joten oikaisin ja leipaisin nopsasti valmistuvia skonsseja. Hyviä ne on nämäkin. Täytteinä tietysti kermavaahtoa ja hilloa, kaiken maailman massat jääkööt muiden syötäväksi.








Laskiaisskonssit

4   dl   vehnäjauhoja
2   rkl  sokeria
1   tl    leivinjauhetta
½  tl    suolaa
75 g     voita kuutioituna
maitoa voiteluun
täytteeksi kermavaahtoa ja hilloa

Yhdistä kuivat aineet ja nypi kuutioitu, pehmeä voi sekaan. Lisää piimä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.

Kauli jauhotetulla pöydällä taikinasta 2-3 cm paksu levy ja paina n. 5 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla pyöreitä kiekkoja. Voitele skonssit maidolla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
Halkaise valmiit skonssit ja täytä ne kermavaahdolla ja haluamallasi hillolla.


-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti