maanantai 30. toukokuuta 2022

Nokisipulit

Sipuli on siitä kätevää grillattavaa että niissä on suojakuoret luonnostaan eli ei haittaa vaikka pääsisi vähän palamaan. Tukevakuorinen kelta- tai punasipuli kypsyy kuoren suojassa mehukkaan pehmeäksi vaikka hiilloksen seassa. Sen jälkeen kuorikin lähtee itkemättä irti ja tuoksu on mahtava. Sama koskee purjosipulia, uloin kuorikerros vain pois ja vaikka yrttivoita päälle. Nami nami.

Tiesitkö että jos sukka häviää pesukoneeseen, se ilmestyy myöhemmin tiskikoneesta muovikantena joka ei sovi mihinkään rasiaan.













Nokisipulit

Sipuleita, purjosipulia


Yrttivoi

150 g    huoneenlämmintä voita
1-2 dl   vapaavalintaisia tuoreita yrttejä silputtuna (tilliä, persiljaa, lipstikkaa, ruohosipulia)
1 rkl     sitruunamehua
muutama ripsaus suolaa myllystä
muutama ripsaus mustapippuria myllystä

Grilli kuumaksi. Leikkaa purjosipulin valkoisesta osasta sopivat pätkät, kelta- ja punasipuleille ei tarvitse tehdä mitään. Grillaa sipuleita suoralla ja epäsuoralla lämmöllä kunnes ne ovat kauttaaltaan pehmeitä. Ei haittaa vaikka pinta mustuu täysin, päinvastoin.  Aikaa kannattaa varata 30-40 minuuttia. 

Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin kylmenemään. Jos hifistelet niin pyöritä voipaperin kanssa tangoksi ja laita vasta sitten jääkaappiin kylmenemään.


-arska-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti