Silakkapihvit
n. 300 g silakkafileitä
1 1/2 dl ruisjauhoja
1/3 pkt tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
tillisilppua
Aseta työtasolle puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin, sivele niille lusikallinen tuorejuustoa ja ripottele hieman silputtua tilliä. Laita loput fileet edellisten päälle kanneksi.
Mittaa jauhot, mausteet ja tillisilppua lautaselle ja sekoita. Kääntele pihvit jauhoissa ja paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Voikastike
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 rkl hienoksi silputtua salottisipulia
1/4 tl suolaa
ripaus valkopippuria
150 g voita
Laita kattilaan nesteet ja sipulisilppu. Keittele lientä kokoon kunnes nestettä jäljellä noin 1 ½ rkl. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää kastikkeen joukkoon voinokare reilusti vatkaten. Kun nokare on sulanut, lisää samalla tavoin toinen nokare. Pane kattila miedolle lämmölle, vatkaa jatkuvasti ja lisää
edelleen uusia voinokareita sitä mukaa, kun edellinen on sulanut kastikkeeseen.
Kastikkeen pitäisi olla koostumukseltaan hieman kuin hollandaiskastike, vaaleaa ja melko sakeaa. Ota kattila pois lämmöltä kun kaikki voi on käytetty. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
-memmu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti