maanantai 25. tammikuuta 2016

Silakkapihvit ja voikastike

Kalaa tulee syötyä aivan liian harvoin ja silakoita vielä harvemmin niin että kun kerrankin äkkäsin kalatiskiltä silakkafileet niin pitihän ne sieltä napata mukaan. Kullanruskeiksi ja rapeiksi paistettuina, pottumuusin ja puolukkahillon kera ne ovat aina yhtä herkkua. Ja jottei annoksesta tulisi liian keveää, tein tällä kertaa perinteisten lisukkeiden kylkiäiseksi tuhtia voikastiketta. :)






Silakkapihvit

n. 300 g             silakkafileitä
1 1/2 dl              ruisjauhoja
1/3 pkt               tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
1/2 tl                  suolaa
1/2 tl                  valkopippuria
tillisilppua

Aseta työtasolle puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin, sivele niille lusikallinen tuorejuustoa ja ripottele hieman silputtua tilliä. Laita loput fileet edellisten päälle kanneksi.

Mittaa jauhot, mausteet ja tillisilppua lautaselle ja sekoita. Kääntele pihvit jauhoissa ja paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia.


Voikastike

1/2 dl            kuivaa valkoviiniä
1/2 dl            valkoviinietikkaa
1    rkl           hienoksi silputtua salottisipulia
1/4 tl             suolaa
ripaus           valkopippuria
150 g            voita

Laita kattilaan nesteet ja sipulisilppu. Keittele lientä kokoon kunnes nestettä jäljellä noin 1 ½ rkl. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää kastikkeen joukkoon voinokare reilusti vatkaten. Kun nokare on sulanut, lisää samalla tavoin toinen nokare. Pane kattila miedolle lämmölle, vatkaa jatkuvasti ja lisää
edelleen uusia voinokareita sitä mukaa, kun edellinen on sulanut kastikkeeseen.

Kastikkeen pitäisi olla koostumukseltaan hieman kuin hollandaiskastike, vaaleaa ja melko sakeaa. Ota kattila pois lämmöltä kun kaikki voi on käytetty. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.


-memmu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti