perjantai 19. helmikuuta 2016

Kanapullat

Syökää kanaa!
Syökää ainakin vähemmän punaista lihaa!
No yritetään yritetään...

Nyt yritetään siis tehdä lihapullia kanan jauhelihasta. Mainiosta Beach House Kitchen -blogista löytyi houkutteleva kanapullaresepti jota tässä on käytetty melko suorana esikuvana. Aasiassahan ovat tämän homman jo iät ajat taitaneet ja meillekin molemmille makuelämys ns. osuu ja uppoaa. Olennaista on tuo currytahnan ja kookosmaidon jumalainen liitto. Arska syö molempia vaikka suoraan purkista.


Kanapullat 

400 g     broilerin jauhelihaa
1           sipuli
2 rkl      punaista currytahnaa
1 rkl      raastettua inkivääriä
1           raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl      öljyä

3 rkl      vahvaa kanalientä (fondia tai kuutiosta valmistettua)
1           kananmuna
(1 rkl)   korppujauhoja
2 tl       Sambal oelek -chilitahnaa
3 rkl     persiljaa tai korianteria
1 rkl     seesaminsiemeniä
(suolaa)
pippuria

Kookoskastike

3 rkl      punaista currytahnaa
1 rkl      öljyä
2 tlk      kookosmaitoa 
1           limen mehu
(1 rkl)   fariinisokeria
suolaa
pippuria

Koristeeksi:

persiljaa/ korianteria 


Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä ja lisää loppuvaiheessa currytahna ja raastetut jutut hetkeksi kuumenemaan. Jäähdytä seos kunnolla ja lisää sitten joukkoon jauheliha, muna, seesaminsiemenet ja mausteet. Mikäli taikina tuntuu löysältä, ripottele joukkoon pari hyppysellistä korppujauhoja. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin tai pari. Paista sitten pullat pikaisesti pannulla tilkassa öljyä, niiden ei tarvitse tässä vaiheessa vielä paistua aivan läpikypsiksi.

Kastiketta varten kuumenna öljyä pannulla, lisää currytahna ja sekoittele hetki. Lisää kookosmaito, limemehu ja mausteet. Kiehauta kastike, nostele pullat sekaan ja anna niiden kypsyä kokonaan miedolla lämmöllä.


-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti