perjantai 26. helmikuuta 2016

Ankkasalaatti

Ankanrinta on maukasta ja taipuu hyvin salaatin kylkiäiseksi. Tähän voisi koostaa likipitäen mitä vain aineksia, nyt tein ankalle makeahkon veriappelsiinikastikkeen ja lisukkeeksi paistettuja nuudeleita.


Ankkasalaatti (kahdelle)

1 ankan rintafilee
1 nuudelipussi
erilaisia salaatinlehtiä, yms.
1 veriappelsiini
1-2 dl sherryä
1-2 rkl fariinisokeria
seesamiöljyä
suolaa
pippuria
hyvää balsamicoa


Tee huoneenlämpöisen ankanrinnan nahkapuolelle ristikkäisviillot terävälle veitsellä,
ja hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Ankka nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle, lämpö päälle ja rasvainen nahka alkaa sulaa herkulliseksi kastikepohjaksi. Ruskista lihan pinta nopeasti ruskeaksi (muutama minuutti per puoli). Kietaise ankka folioon ja jälkikypsennä liha 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (vähempikin riittää jos pidät mediumista). Ota liha uunista ja anna vetäytyä foliossa vielä noin 10 minuuttia ennen viipalointia.  

Ankan kypsyessä on aikaa paistaa esikeitetyt nuudelit rapsakoiksi, mausteiksi suola, pippuri, seesamiöljy. Tee veriappelsiinikastike pannulla jolla ruskistit ankan. Siinä siis hieman ankan paistorasvaa jossa kiehautat sherryn ja fariinisokerin. Lisää lopussa veriappelsiinin mehua ja kuorettomaksi leikattuja lohkoja. Minusta ankan kanssa sopii varsin makea kastike joten taisin lisäillä fariinisokeria pariinkin otteeseen. 

Ainekset lautaselle ja vielä vähän hyvää balsamicoa joukkoon.


-arska-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti