lauantai 31. joulukuuta 2016

Äidin sienisalaatti

Syksyllä säilöttyihin ja tarkasti varjeltuihin suolasienipurkkeihin on lupa kajota suurina juhlapyhinä. Niistä tehty sienisalaatti kuuluu varsinkin joulun, uudenvuoden, vapun ja juhannuksen kattauksiin. Jos sienisyksy on ollut satoisa, Arska voi myöntää poikkeuslupia salaatin tekoon muinakin ajankohtina - toki harkiten.

Tämä resepti on juuri se ainoa ja oikea aito resepti niistä noin tuhannesta muusta aidosta sienisalaattireseptistä joita kukin suku suurena salaisuutenaan varjelee sukupolvilta toiselle.

Nyt julkaisemme sen alkavan Suomi 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi interwebissä.


Äidin sienisalaatti  (á la Terttu Savolainen)

5 dl     suolasieniä pilkottuna
1         pieni sipuli hienonnettuna
1 dl     majoneesia
1 dl     kermaviiliä
1 dl     kermavaahtoa
½ dl    silputtua tilliä
valkopippuria
mustapippuria
suolaa (jos liotit sienet liiankin huolellisesti)


Liota suolasienistä liika suola pois runsaassa vedessä. Vaihda välillä uusi vesi kunnes suolan maku on sopiva. Puristele sienistä ylimääräinen vesi pois ja pilko sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.

Ohjeen ainesmäärät ovat suuntaa-antavia: makua ja koostumusta kannattaa maistella vielä ennen tarjoilua ja tarvittaessa lisätä majoneesia, kermaviiliä tai kermavaahtoa.

Toimii takuuvarmasti paahdetun ruisleivän päällä.


-memmu-



2 kommenttia: