Jos tiedätte, ymmärrätte mitä tarkoitan kun sanon... mmm.. mätiä!
Mätileivät ( 12 napostelupalaa )
6 palaa saaristolaisleipää tai ruisvuokaleipää
½ punasipuli
1 prk smetanaa (120g)
100-150 g mätiä (tällä kertaa siianmätiä)
tuoretta tilliä
mustapippuria
suolaa
Jos käytät pakastettua mätiä, sulata se yön yli jääkaapissa. Jos mäti on kovin vetistä, sitä voi valuttaa muutaman tunnin tiheässä lävikössä (jääkaapissa). Mätiä voi tarvittaessa maustaa ripauksella suolaa. Vatkaa hetken aikaa smetanaa kuten kermavaahtoa, vaahdottaminen estää sitä valumasta lautaselle. Kuori ja hienonna punasipuli.
Puolita leivän palat ja annostele niiden päälle lusikallinen smetanaa ja sen päälle mätiä. Ripottele pinnalle punasipulia ja tuoretta tilliä. Lopuksi myllystä hieman mustapippuria.
P.S. Ei ole myöskään synti sekoittaa smetanan joukkoon keitetty, hienonnettu kananmuna.
Eikä lisätä mädin joukkoon hieman kermaa. Ja niin edelleen.
-arska-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti