Koska täytteen pääasiallinen ainesosa on vegaaninen, olisi ollut kiva tehdä koko ruoka vegaanisena. Juuston suhteen tuli kuitenkin ongelmia kun vegejuustoihin tutustuminen on vielä hieman vaiheessa (ei ole aloitettukaan) niin perus emmentalilla mentiin. Ehkä sitten ensi kerralla Härkiksen kylkiäiseksi kaupasta tarttuu mukaan juuston sijaan vuusto.
1 pkt tortillalättyjä
1 pkt Härkistä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja
100 g pakastemaissia
½ limen mehu
1 sipuli
1 chilipalko tai jalopenoja
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl cayennepippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa
öljyä
pinnalle
juustoraastetta (emmental)
juustodippiä (ei missään nimessä pakollinen, on aika pahaa)
nachoja
Vuoraa uunivuoka tortillalätyillä. Pilko sipulit ja paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Lisää paloitellut chilit ja/tai jalopenot ja Härkis ja paista vielä hetki. Sekoita tomaattimurska, pavut, sulatetut maissit, limemehu sekä mausteet Härkiksen joukkoon ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nachoja. Paista 200 asteessa kunnes juusto sulaa.
-memmu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti