torstai 19. tammikuuta 2017

Texmexvuoka

Testasimme vihdoin ja viimein härkäpapuvalmiste Härkiksen. Kaikki tuttavamme ovat valmistaneet siitä tortillojen täytettä joten me matkimme heitä ja teimme samaa! Päätimme päästä kuitenkin hieman helpommalla niin että vuorasimme uunivuoan tortillalätyillä ja nakkasimme täytteet päälle. Näin saatiin aikaiseksi piirastyyppinen ratkaisu joka ei kyllä ulkonäöllään hurmaa mutta osoittautui oikein käteväksi. Samalla minä sain siedätyshoitoa inhokkimausteideni juustokuminan ja korianterin suhteen, texmexmössö ei maistu yhtään oikealta ilman niitä. Piti ihan lähteä erikseen kesken ruoanlaiton kyseisiä mausteita kaupasta hakemaan kun huomattiin, että nyt puuttuu jotain olennaista.

Koska täytteen pääasiallinen ainesosa on vegaaninen, olisi ollut kiva tehdä koko ruoka vegaanisena. Juuston suhteen tuli kuitenkin ongelmia kun vegejuustoihin tutustuminen on vielä hieman vaiheessa (ei ole aloitettukaan) niin perus emmentalilla mentiin. Ehkä sitten ensi kerralla Härkiksen kylkiäiseksi kaupasta tarttuu mukaan juuston sijaan vuusto.




Texmexvuoka

1 pkt   tortillalättyjä

1 pkt    Härkistä
1 prk    tomaattimurskaa
1 prk    kidneypapuja
100 g   pakastemaissia
½        limen mehu
1         sipuli
1         chilipalko tai jalopenoja
2 rkl    paprikajauhetta
1 rkl    valkosipulijauhetta
1 rkl    oreganoa
1 tl      timjamia
1 tl      cayennepippuria
1 tl      juustokuminaa
1 tl      korianteria
1 tl      mustapippuria myllystä
1 tl      valkopippuria
1 tl      suolaa
öljyä

pinnalle

juustoraastetta (emmental)
juustodippiä (ei missään nimessä pakollinen, on aika pahaa)
nachoja


Vuoraa uunivuoka tortillalätyillä. Pilko sipulit ja paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Lisää paloitellut chilit ja/tai jalopenot ja Härkis ja paista vielä hetki. Sekoita tomaattimurska, pavut, sulatetut maissit, limemehu sekä mausteet Härkiksen joukkoon ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nachoja. Paista 200 asteessa kunnes juusto sulaa.


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti