torstai 31. toukokuuta 2018

Minivoileipäkakku

Omista lakkiaisistani on kulunut aikaa jo jokunen vuosi(kymmen). Silloin elettiin vielä voileipäkakun kulta-aikaa vaikka mielikuva siitä oli jo vähän vanhahtava, sellainen setien ja tätien juttu. Mutta kas kas, nyt kun ollaan itse täti-ikäisiä niin voileipäkakku on taas trendikäs herkku.

Tänä vuonna olemme tiukasti kevätjuhlien hengessä mukana ja teimme voileipäkakun, tosin hyvin pienen sellaisen. Kuoharin ja kakun myötä toivotamme onnea ja menestystä kaikille uusille ylioppilaille ja ammattiin valmistuville! Kippis ja Skååål!

Minivoileipäkakku kahdelle suursyömärille

4      palaa  (monivilja) paahtoleipää
1/2   dl        maitoa (tai kasvislientä)


Punainen täyte

2  rkl  savukinkkua
1  rkl  punaista paprikaa
2  rkl  savuporotuorejuustoa
1  rkl  ranskankermaa
1  tl    paprikajauhetta

Vihreä täyte

2   rkl   maustekurkkua
1   rkl   tuorekurkkua
(1  rkl  ryöpättyä vuohenputkea tai pinaattia)
1   rkl  ruohosipulisilppua
2   rkl  maustamatonta tuorejuustoa
1   rkl  ranskankermaa

Keltainen täyte

2- 3 rkl  keltaista paprikaa
(2    rkl  voikukan keltaisia terälehtiä)
1     rkl  emmentaljuustoa
2     rkl  maustamatonta tuorejuustoa
1     rkl  ranskankermaa
1/2  tl   sokeria

Kuorrutus

1/3  pkt   Koskenlaskija- sulatejuustoa
loraus      maitoa tai kermaa
koristeeksi syötäviä kukkiaLeikkaa paahtoleivistä pyöreitä kiekkoja rengasmuottia apuna käyttäen. Voit toki tehdä neliskanttisenkin kakun, leikkaa tällöin leivistä vain kuoret pois.

Pilko kaikkien täytteiden ainekset pieneksi silpuksi ja sekoita omissa kulhoissaan tuorejuusto-ranskankermaan.

Kostuta leivät maidolla tai kasvisliemellä. Pullasuti on tähän paras väline ja kevyt sively nesteellä riittää, näin kakusta ei tule liian märkää.

Lado leivät ja täytteet kerroksittain, kiedo kakku tuorekelmuun ja aseta päälle kevyt paino, esim. pieni lautanen. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Sulata kuorrutusta varten sulatejuusto kattilassa miedolla lämmöllä ja notkista sitä maidolla tai kermalla. Kuorrutteen tulee olla paksuhkoa mutta kuitenkin juoksevaa. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita siten, että juustomassaa valuu hieman kakun reunoille. Ole ripeä sillä kuorrute jähmettyy nopeasti. Koristele kakku syötävillä kukilla.

Huom! Täytteiden määrä on vain ohjeellinen ja riippuu täysin käyttämiesi leipien koosta ja siitä, kuinka paksut täytekerrokset haluat.-memmu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti