maanantai 28. toukokuuta 2018

Parsahodarit

Olen kotoisin pesäpallopitäjästä jonka paikallisherkku on lihatsu kahel nakil. Nyt seuraa pieni aasinsilta. Amerikkalaiseen baseball-kulttuuriin yhdistyy läheisesti sikäläinen nakkisämpylä eli hot dog eli kuuma koira. Mielestäni hodari päihittää hampparin mennen tullen mitä tulee pikaruokaan. Hodarin hienous on sen muuntautumiskyky, variaatioden kirjo on valtaisa.

Kun näin lehdessä parsahodarin ja parmesaanimajoneesin ohjeen, oli itsestään selvää että se on testattavaksi. Aivan mahtavaa. Ja varmasti vielä mahtavampaa jos olisi edetty kunnolla slow foodin suuntaan ja leivottu sämpylätkin itse.


Parsahodarit ja parmesaanimajoneesi (4 hodaria)


4 hot dog -sämpylää
salaatinlehteä
yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)


Parsat

8         vihreää tankoparsaa
0,5 dl  vehnäjauhoja
1          kananmuna
1 dl      emmentaljuustoraastetta
1 dl      korppujauhoja
1 tl      provencale-yrttiseosta
1 rkl    öljyä


Parmesaanimajoneesi

1,5 dl   majoneesia
0,5 dl   parmesaanijuustoraastetta
½         sitruunan mehu
2 tl      chilikastiketta


Poista parsoista kova puumainen tyvi. Jauhota parsat vehnäjauhoissa. Riko kananmuna lautaselle ja sekoita rakenne rikki. Raasta emmentaljuusto hyvin hienoksi raasteeksi. Sekoita korppujauhot ja yrttiseos juuston joukkoon.

Pyörittele parsat seuraavaksi kananmunassa ja sen jälkeen korppujauho-, yrtti- juustoseoksessa. Laita parsat uunipellille, pirskottele päälle öljyä ja paista 200 asteisessa uunissa rapeiksi (12–15 minuuttia).

Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset kulhossa. Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa. Levitä majoneesia sämpylöiden väliin. Täytä yrteillä, salaateilla ja parsoilla.-arska-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti