maanantai 24. syyskuuta 2018

Tattihampurilainen

Kuiva ja kuuma kesä ei ennakkopeloista huolimatta tuhonnut sienisatoa ja esimerkiksi herkkutattisato on ollut jopa oikein hyvä. Nuorten herkkutattien lakit ovat vähän samankaltaisia kuin ukonsienten lakit, joita yleisesti paistetaan ja käytetään pihvilihan tapaan. Erinomaista kasvisruokaa.

Nyt kokeilimme, mitä syntyy jos hampurilaisen jauhelihapihvin korvaa herkkutatin lakilla. Tuloksena mehevä, hieman rustiikki hamppari jollaisia oletan metsätonttujen syövän kun päivän työt on tehty ja syysilta hämärtyy.




Tattihampurilainen

1    maalaissämpylä
1    nuorehkon herkkutatin lakki
tuhti siivu juustoa, esimerkiksi kermajuustoa
paksu siivu tomaattia 
salaattia
marinoitua punasipulia
valkosipulimajoneesia 
sinappia

voita, suolaa ja mustapippuria "pihvin" paistamiseen

Valitse nuorehko ja madoton herkkutatti, putsaa ja poista jalka. Jos pillistö on kovin paksu, voi lakkia ohentaa leikkaamalla osa pillistöä pois. Paista lakit kuumalla pannulla voissa ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Paahda maalaissämpylän puolikkaat ja täytä mieleisillä mausteilla. Suosittelen maustekurkun vaihtoehdoksi marinoitua punasipulia, todella hyvää hampurilaisen välissä.


-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti