lauantai 26. tammikuuta 2019

Pekonimarmeladi

Eläinperäisen ruuan osuus meidänkin ruokakunnassa tulee jatkuvasti pienenemään. Kunnes joskus loppuu kokonaan. Hallitusten välisen ilmastopaneeli IPCC:n viimeisimmän raportin perusteella asialla onkin jo kohtalainen hoppu ja kiirus. Oma arvioni on että lihatuote josta tulen viimeisenä luopumaan on pekoni. Pekoni on kuten kananmunat tai voi tai valo: niitä on aina oltava ruokakaapissa. Mukaudun tilanteeseen enkä halua että pekonipakettiin joudutaan lisäämään samanlaiset varoituskuvat kuten tupakkiaskeihin.

Kun olin nuori, en tiennyt että on olemassa pekonimarmeladia. Sain tiedon kovin myöhään ja nyt keittelen sitä vielä sen ajan kun se on laillista.



Pekonimarmeladi


50 g    pekonia
2-3     salottisipulia
1 dl    vahvaa kahvia
1 dl    vaahterasiirappia
3 rkl   punaviinietikkaa
1 rkl   sinappia
1        laakerinlehti
mustapippuria myllystä


Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi, siirrä sen jälkeen talouspaperin päälle niin ylimääräinen rasva imeytyy pois. Hienonna sipulit ja kuullota pekonirasvassa niin että saavat vähän väriä.

Siirrä pekonit ja sipulit pieneen kattilaan. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset paitsi sinappi ja keittele seosta kokoon kunnes se muistuttaa marmeladia. Sekoita joukkoon sinappi ja ota pois liedeltä.

Tarjoa marmeladia lämpimänä esimerkiksi vaalean lihan kanssa tai vaikka hampurilaisen välissä.



-arska-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti