torstai 28. helmikuuta 2019

Kaalilaatikko

Kaalilaatikkoa toiset rakastaa ja toiset taas ei. Minä rakastan erityisesti pitkään hauduteltua, siirappisen makeaa, perinteistä kaalilaatikkoa.

Siitä tulikin mieleeni että brittiläinen näytelmäkirjailija G.B. Shaw on loihtinut lausumaan ruoasta näinkin ylevästi: "Ei ole vilpittömämpää rakkautta kuin rakkaus ruokaan." 



Kaalilaatikko

1 kg     kaalia
2 kpl    sipulia
2 rkl    öljyä
400 g   jauhelihaa
1 dl     puuroriisiä
5 dl     vettä
3 dl     lihalientä
1 dl     siirappia (enemmänkin voi laittaa jos pidät makeasta laatikosta)
2 tl      suolaa
1 rkl    meiramia
1 tl      rouhittua mustapippuria
voita


Silppua kaali. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan myös silputtu sipuli. Keittele puolisen tuntia niin että kaali pehmenee.

Ruskista jauheliha ja lisää ne kaali-sipuliseoksen joukkoon. Lisää myös meirami, mustapippuri ja puuroriisi. Voitele uunivuoka tai pata ja kaada koko seos lihaliemineen vuokaan. Pinnalle voi heittää muutaman voinokareen ja lorauttaa vielä vähän siirappia. Kypsennä 200 asteessa ainakin tunti, enemmänkin jos ei ole kiire. Puolukkahillon kanssahan tätä usein syödään, karpalohillo käy vähintään yhtä hyvin.


 -arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti