keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Villiyrttipesto ja quesadillat

Nyt kun kevät alkaa vaihtua kesäksi on uuden kotimme pihapiiri riehaantunut kasvamaan vaikka ja minkälaista villivihannesta. Kuukausi takaperin löytyi lähinnä vain vuohenputkea mutta nyt valinnanavaraa riittää. Kävin pikaisella keruuretkellä ja sain vuohenputkien lisäksi saaliiksi mm. nokkosta ja ihanaa valkosipulin makuista litulaukkaa. Niistä sitten pyöräytin öljyn ja auringonkukansiementen kanssa peston. Oi sentään miten hyvää siitä tuli! Käytin tällä kertaa pestoa quesilladojen täytteenä mutta sehän sopii melkein kaikkeen.












































Villiyrttipesto

1      l    villiyrttejä (nokkosta, vuohenputkea, siankärsämöä, maitohorsmaa, litulaukkaa...)
1-2  dl   öljyä
50 g      auringonkukan siemeniä
1-2        valkosipulin kynttä
50 g      parmesanraastetta
suolaa
mustapippuria myllystä


Paahda auringonkukan siemenet kevyesti pannulla ja laita ne sekä muut aineet blenderiin ja aja tasaiseksi. Villiyrtit voi käyttää sellaisenaan mutta itse tykkään freesata vuohenputket ja nokkoset pikaisesti pannulla. Säilytä valmis pesto jääkaapissa, säilyy mainiosti useita päiviä.


Quesadillat

tortillalättyjä
villiyrttipestoa
ilmakuivattua kinkkua
tomaatteja viipaleina
juustoa
herkkusieniä viipaloituna ja paistettuna
villiyrttejä silputtuna


Sivele tortillat pestolla ja lisää muut täytteet. Taita tortillat puolikkaiksi ja paista kuivalla pannulla kunnes juusto on sulanut.


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti