tiistai 30. huhtikuuta 2019

Vuohenputkipiiras


Kevät on villivihannesharrastajan kulta-aikaa kun maa puskee vauhdilla monenmoista herkkua, jota jotkut asiaan vihkiytymättömät myös rikkaruohoiksi kutsuvat. Yksi omista suosikeistani on vuohenputki, jota kasvaa melkein kaikkialla ja esiintymät ovat usein valtavia. Uuden kotimme pihapiirissä on ilahduttavan suuret kasvustot tätä rautaa ja C-vitamiinia sisältävää villikasvia joten nyt kun on niiden paras keruuaika niin kokkaamaan vaan! Vuohenputkipiiraasen keräsin ainekset muutamassa minuutissa ja on oikein sopiva tarjottava vappupöytään.





Vuohenputkipiiras


Pohja:

Valmis suolainen piirakkapohja (mikäli välttelet hiilareita, voit tehdä piirakan myös ilman pohjaa)


Täyte:

2   l       nuppuisia, pieniä vuohenputkia
1   prk   kermaviiliä
1   dl     kermaa (tai ruokakermaa
1 -2       munaa
150 g    juustoraastetta
1           valkosipulinkynsi raastettuna
suolaa
pippuria
voita paistamiseen
(tomaatteja koristeeksi)

Paista vuohenputkia pannulla pienessä vesitilkassa kunnes ne pehmenevät. Lisää ruokalusikallinen tai pari voita sekä raastettu valkosipulinkynsi ja paista vielä hetki.

Kauli piirakkapohja ohuemmaksi ja asettele se vuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista n. 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Sekoita sillä aikaa kermaviili, kerma, juustoraaste, muna ja mausteet kulhossa.

Kun pohja on saanut hieman väriä, levitä vuohenputket vuokaan ja lusikoi kermaviilitäyte päälle. Koristele piirakka halutessasi. Paista vielä 15-20 minuuttia tai kunnes pinta hieman ruskistuu.


-memmu-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti