Kevät on villivihannesharrastajan kulta-aikaa kun maa puskee
vauhdilla monenmoista herkkua, jota jotkut asiaan vihkiytymättömät myös
rikkaruohoiksi kutsuvat. Yksi omista suosikeistani on vuohenputki, jota kasvaa
melkein kaikkialla ja esiintymät ovat usein valtavia. Uuden kotimme
pihapiirissä on ilahduttavan suuret kasvustot tätä rautaa ja C-vitamiinia
sisältävää villikasvia joten nyt kun on niiden paras keruuaika niin kokkaamaan
vaan! Vuohenputkipiiraasen keräsin ainekset muutamassa minuutissa ja on oikein
sopiva tarjottava vappupöytään.
Vuohenputkipiiras
Pohja:
Valmis suolainen piirakkapohja (mikäli välttelet hiilareita,
voit tehdä piirakan myös ilman pohjaa)
Täyte:
2 l nuppuisia, pieniä vuohenputkia
1 prk kermaviiliä
1 dl kermaa (tai ruokakermaa
1 -2 munaa
150 g
juustoraastetta
1
valkosipulinkynsi raastettuna
suolaa
pippuria
voita paistamiseen
(tomaatteja koristeeksi)
Paista vuohenputkia pannulla pienessä vesitilkassa kunnes ne
pehmenevät. Lisää ruokalusikallinen tai pari voita sekä raastettu
valkosipulinkynsi ja paista vielä hetki.
Kauli piirakkapohja ohuemmaksi ja asettele se vuokaan.
Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista n. 10 minuuttia 200-asteisessa
uunissa. Sekoita sillä aikaa kermaviili, kerma, juustoraaste, muna ja mausteet
kulhossa.
Kun pohja on saanut hieman väriä, levitä vuohenputket
vuokaan ja lusikoi kermaviilitäyte päälle. Koristele piirakka halutessasi.
Paista vielä 15-20 minuuttia tai kunnes pinta hieman ruskistuu.
-memmu-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti