keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Maidossa keitetyt valkosipulit

Valkosipuli - tuo intellektuellien ketsuppi - omaa uskomusten mukaan myyttiset voimat joilla se nujertaa flunssat ja tulehdukset, suonikohjut, vampyyrit ja peräpukamat. Mutta kyllä sen jo tietää kapitalistinenkin tiedemies että ehdottomasti suositeltavinta on käyttää valkosipuli ruuanlaitossa. Se on jokaisen kotikokinkin paras kaveri ja ansaitsee paikkansa kasvikunnan kaapin päällä.

Valkosipulin voi tarjoilla lisukkeena myös keittämällä maidossa ja maustamalla hunajalla ja timjamilla. Sopii kalan tai lampaan kanssa, hyvää sellaisenaan.












Maidossa keitetyt valkosipulit

2          kokonaista valkosipulia
1½ dl   maitoa 
½   dl   kermaa
2 tl      hinajaa (hunajaa)
tuoretta timjamia
suolaa


Kuori valkosipuli kynnet. Laita kynnet kattilaan ja peitä ne vedellä. Kuumenna kiehuvaksi, kaada sitten vesi pois ja toista sama kolme kertaa. Lisää joukkoon muut ainekset ja keitä 10 minuuttia ja mausta lopuksi suolalla. 


-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti