keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Foccacia

Muumimammakin tiesi että kaikki hauska on hyvää vatsalle. Itse paistettu, uunituore Foccacia-leipäkin on entistä parempaa jos sen koristelee kuten sen koristelisi viisivuotias Van Gogh.

Leipä on superherkkua ja superhelppo tehdä. Tätä ei tarvitse edes vaivata.






Focaccia

3    dl              vettä
1    pss (11 g)  kuivahiivaa
1    tl               suolaa
½   dl              öljyä
5-6 dl             vehnäjauhoja     


Koristeluun:
kirsikkatomaatteja, punasipulia, yrttejä...

Voiteluun:
oliiviöljyä

Pinnalle:
sormi- tai merisuolaa


Sekoita kuivat aineet yhteen. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta), lisää öljy ja kuivat aineet. Sekoita taikinaksi mutta älä vaivaa liikaa. Anna taikinan kohota peitettynä noin puoli tuntia ja kumoa se leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Taputtele taikina jauhoitetuin käsin parin sentin paksuiseksi levyksi ja painele siihen haluamasi koristeet. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin ruskea.



-memmu-



2 kommenttia: