torstai 9. huhtikuuta 2020

Karitsan potkaa Aurajuustossa

Potka on aliarvostettu ruhonosa. Luut ovat ylipäätään aliarvostettuja ruuanlaitossa mutta pataruokaan luinen potka sopii on kuin luunappi otsaan.

Kun karitsan potkaa hauduttelee nelisen tuntia padassa Aurajuustokimpaleen kanssa, ei villasukkakaan enää tuoksu. Lopputulos on mehevä ja muheva pääsiäisherkku.




Karitsan potkaa Aurajuustossa

4 kpl    karitsan potkaa
½ dl     oliiviöljyä
2 kpl    sipulia
100 g   varsiselleriä
2 kpl    porkkanaa
4 kpl    valkosipulinkynttä
2 dl     valkoviiniä tai punaviiniä
400 g   tomaattimurskaa
70 g     tomaattipyreetä
100 g   Aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa
2 tl     oreganoa
1 tl     valkopippuria
1 tl     suolaa


Ruskista karitsan potkat öljytyssä padassa niin että syyt sulkeutuvat ja pinta saa vähän väriä. Nosta potkat pois padasta. Pilko sipulit, varsisellerit, porkkana ja valkosipulit. Ruskista myös niitä öljyn kanssa padassa niin että vähän pehmenevät. Lisää pataan viini, tomaattimurska, tomaattipyree ja anna kiehahtaa. Lisää sekaan mausteet ja sinihomejuusto, sekoittele ja nosta ruskistetut potkat takaisin pataan.

Siirrä pata 150 asteiseen uuniin ja anna hautua kansi päällä 3-4 tuntia. Sen jälkeen lihan pitäisi jo irrota luistaan helposti.




-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti