sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Paras perunamuusi

Nyt porukalla perunaa popsimaan!

Koronanpirulainen on aiheuttanut kaiken muun ikävän ohella senkin, että viljelijöiden perunalaarit pullistelevat viime vuoden perunaa koska suurimmat tilaajat, eli koulut, ravintolat, ruokalat ym. eivät tällä hetkellä tilaa juuri mitään. Näin ollen perunoita uhkaa joutuminen kompostiin. Sitä emme missään nimessä halua ja omalta osaltamme ryhdymme oitis perunansyöntitalkoisiin. Tässä taloudessa peruna on tosin aina ollut pop mutta jatkossa korvaamme kyllä useammin pastat ja riisit potuilla.

En ole aikoihin tehnyt perunamuusia niin että nytpä tein. Teen sitä aina aivan liikaa mutta ikinä ei ole tarvinnut heittää roskiin nokarettakaan. Muusinjämistä voi tehdä vaikka mitä; rieskoja, piirakoita, sämpylöitä taikka vaikka piiraspohjan. Pidän itseäni ehkä maailman parhaana muusintekijänä niin että tätä reseptiä kyllä kannattaa kokeilla. Päätelkää sitten itse, onko väitteissäni perää vai puhunko höpöhöpöä.



Perunamuusi

2 kg jauhoisia perunoita
maitoa
kermaa
voita
suolaa

Kuori ja viipaloi perunat. Keitä viipaleita kunnes ne ovat hiukan ylikypsiä ja alkavat hajoilla. Kaada vesi pois ja laita kattila vielä hetkeksi kuumalle levylle jotta jäljelle jäänyt vesi haihtuu. Sekoita etteivät perunat pala pohjaan. Kippaa potut isohkoon kulhoon ja lisää suolaa. Vatkaa sähkövatkaimella perunat karkeaksi mössöksi ja lisää sitten vähitellen (kuumennettua) maitoa sekaan loraus kerrallaan. Vatkaa, lisäile maitoa, loraus kermaa ja kimpale voita. Vatkaa muusia isoin, ylhäältä alas suuntautuvin, pyörivin liikkein niin että muusista tulee ilmavaa ja kuohkeaa. Tarvittavan nesteen määrä riippuu täysin perunoista, kokeilemalla selviää. Liikaa ei pidä laittaa ettei muusista tule vetelää. Maista ja lisää vielä suolaa jos on tarpeen.


-memmu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti