sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Perunalastut

Teki mieli sipsejä. Ei ollut. Piti tehdä itse. Hard core -sipsejä. Uunissa. Kaksikerroksisia. Yrttejä laminoituna perunasiivujen väliin. Timjamia, tilliä, persiljaa. Suolaa.

Aikalailla vaivalloisia tällä tavalla tehdä ja palaakin voivat. Otin kuvan jokaisesta viidestä jotka jäi palamatta. Tosi hyviä.












Perunalastut (uunipellillinen)

1        keskikokoinen kiinteä peruna
2 rkl  voita
suolaa
tuoreita yrttejä, esim. timjamia, tilliä, persiljaa

Tarvitset myös mandoliinileikkurin ja mielellään kaksi samanlaista uunipeltiä jotka pinoutuvat tiiviisti.


Kuori ja siivuta peruna mandoliinilla niin ohuiksi siivuiksi kuin mahdollista. Eli käytännössä läpikuultavia. Laita siivut likoamaan suolalla maustettuun kylmään veteen. Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Sulata voi kattilassa ja anna hieman ruskistua. Kuivaa perunasiivut kuivaksi pyyhkeellä tai paperilla. Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele se kevyesti voisulalla. Asettele pelti täyteen perunasiivuja. Asettele siivujen keskelle yrtinoksa. Lisää sitten toiset saman kokoiset perunasiivut aiempien päälle. Yritä painella ilmakuplat pois siivujen välistä. Voitele päällimmäiset siivut voisulalla. Lisää toinen leivinpaperi perunoiden päälle. Nosta vielä toinen uunipelti päälle painoksi ja siirrä uuniin paistumaan 25-30 minuuttia. Tarkista välillä kypsyysaste ja jatka tarvittaessa paistoaikaa. Meidän uunissa 25 minuuttia oli liian vähän mutta 45 minuuttia oli ehdottomasti liikaa. Nosta valmiit perunalastut ritilälle jäähtymään ja rouhi myllystä päälle suolaa ja mustapippuria.


-arska-




1 kommentti:

  1. Vau! Taideteoksia ja otit kuvan jokaisesta joka ei palannut, hihhih

    VastaaPoista