maanantai 7. syyskuuta 2020

Teriyakibroilerivartaat ja avokadomajoneesi

Teriyaki (jap. 照り焼き) on japanilaisessa keittiössä käytetty ruoanvalmistusmenetelmä, jossa ruoan raaka-aineet marinoidaan soijapohjaisella kastikkeella ennen paistoa. Sana teriyaki on peräisin substantiivista teri (照り) joka viittaa kiiltoon joka muodostuu sokerin ansioista ruuan pintaa sekä yaki (焼き) joka viittaa grillaus- tai paistomenetelmään. Tällä tavoin ruuasta saadaan nimensä mukaisesti ’kiiltäväksi paistettua’. Perinteisesti liha kastetaan tai sivellään kastikkeella useita kertoja kypsennyksen aikana. 

Erinomaisen sopiva tekniikka grillaamiseen siis. Eikä se aina nyt niin nuukaa ole jos ei ole sakea tai miriniä tai muita ihan aitoja aineksia. Vähän on lupa soveltaa sillä niin hyvältä maistuu grillissä karamellisoitunut, soijan ja sokerin tahmainen liitto.











Teriyakibroilerivartaat

800 g  broilerin fileetä

Teriyakikastike
1 dl     soijakastiketta
½ dl   vettä
½ dl    ruokokide- tai fariinisokeria
2 rkl    omenaviinietikkaa
2 tl      raastettua inkivääriä
2 rkl   seesamiöljyä
2 tl     maissitärkkelystä

pinnalle...
seesaminsiemeniä
kevätsipulia silputtuna

Mittaa teriyakikastikkeen ainekset kattilaan, keittele sitä hetkinen ja anna jäähtyä. Paloittele broilerifilee ja pujota vartaisiin. Sivele vartaita kastikkeella ja anna maustua sillä aikaa kun grilli kuumenee. Grillaa sopivalla lämmöllä ja sivele välillä kastikkeella. Kannattaa varoa vähän, sokerinen kastike palaa herkästi. Koristele lopuksi silputulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. 


Avokadomajoneesi

2 kpl  avokadoa
2 dl    majoneesia
2 tl     wasabia
½ tl    suolaa

Soseuta avokadot. Lisää joukkoon muut ainekset. Tarjoa vartaiden kanssa.


-arska-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti